15.12.05

wfd part V

nee, geen creatieve recepten met lever hiero. sorry omar, gaat me niet lukken. nee, vandaag ga ik het eens hebben over pasta arrabbiata. martijn zei dit erover:
"de barilla arrabbiata is anders zeer goed te hachelen als je een keer haast hebt. (ingrediënten: tomatenvruchtvlees 83%, tomatenconcentraat 7,9%, olijfolie, paprika's 2%, zout, knoflook, peterselie 0,54%, suiker, rode peper 0,18%. dat kan je zelf ook maken, zit er meer peper, paprika en peper in, maar dan ben je niet in 30s en voor 1 euro nog wat klaar.)"

klopt inderdaad qua tijd en geld, maar in echte, echte arrabbiata zit natuurlijk geen paprika. en hij is zo makkelijk en goedkoop zelf te maken: fruit enkele teentjes knoflook (in plakjes) in wat olijfolie op niet al te hoog vuur aan, en gooi er één of twee hele rode pepers bij. na twee minuten doe je er 800 gram gepelde tomaten uit blik bij, en dit laat je vervolgens een half uurtje op laag vuur pruttelen. ondertussen wat penne beetgaar koken. vervolgens ligt het er maar aan of je een echte bikkel bent: je haalt de pepers eruit, dan is het vrij mild; je snijdt de pepers open en haalt de zaadjes eruit maar snijdt het vruchtvlees klein en gooit dat weer erbij, dan is het redelijk pittig; of je snijdt de hele pepers gewoon klein en gooit alles weer terug in de tomatensaus, en dat is dan voor geoefende peper-eters zullen we maar zeggen. verder op smaak brengen met zout, peper en eventueel wat suiker - tomatensauzen worden er echt heel rijk door, zeker als je uit het seizoen eet. gesneden peterselie zorgt voor het frisse tintje, dus dat mag je naar wens erbij doen. wat salade of ciabatta erbij en bob's yer uncle. simpel toch?

nieuwe wensen zijn trouwens welkom!

5 opmerkingen:

OMC zei

Ik heb het lever probleem zelf al opgelost. ;)

In reepjes snijden.
uien plus knoflook fruiten.
leverreepjes erbij.
peper/zout plus italiaanse kruiden.

in ovenschaal gooien.
wit broodkruim met parmakaas vermengen erover strooien.
5 minuten onder grill.

rode wijn erbij. yummie.

wat nou kryptonite? ;)

OMC zei

Nieuwe wens: wat kan je nou eigenlijk met een krop gewone sla?

rizzx zei

ja! een lekkere salade met een heerlijke dressing graag ;)!

oh! en hoe maak je zelf een tzatziki salade?

Hanka zei

Dat lekkere chili con carne recept, heb je daar ook een vegetarische variant van?

bas zei

voor vegetarische chili zou altijd gedoogde bonen nemen (dus niet uit blik), die hebben een vollere smaak. verder enkele paprika's toevoegen, en dan zou die ook zonder vlees moeten werken.