5.2.06

opnieuw dan maar

zo, weer flink geknipt en geplakt, en de linklijst zou weer moeten werken nu. kutwerkje.

en die verdwenen post ging dus over het lievelingsgerecht van mijn lief, namelijk tagliatelle met basilicumolie, gebakken en zalm en geroosterde groene asperges. dat maak je door de zalm knapperig te bakken op hoog vuur in een olijfolie-boter mengsel, en als je de vis aan beide kanten hebt geschroeid draai je het vuur direct naar het laagste pitje.

de groene asperges blancheer je een dikke minuut in kokend water, daarna grillen op een gloeiendhete grillpan (de walm moet er af komen), twee a drie minuutjes grillen en dan afblussen met goede balsamicoazijn (nu niet erboven hangen, de azijndamp beneemt je de adem). nog water grof zeezout en zwarte peper erop en dan zijn die ook klaar.

de pasta kook je al dente, en daar doe je dan de basilicumolie door, die je van tevoren hebt gemaakt door enkele flinke scheuten olijfolie te blenden met een flinke bos basilicum en grof zeezout. een beetje balcamicoazijn of citroensap erdoor maakt de olie nog lekkerder.

de pasta dan op het bord leggen, de zalm daar bovenop, en de asperges leg je maar hoe je wil - heerlijk is het altijd.

muziektip: robert fripp - love cannot bear. de muziek is haast even gelukzalig als de smaak van het eten.

4 opmerkingen:

Marieke zei

raar, hier staat ie nog gewoon
http://kosmikal.blogspot.com/2006/02/pasta-zalm-groene-asperges.html

bas zei

ja. heel raar. snap het ook niet.

Marieke zei

als je Lunar park aan het lezen zou zijn, zou je er paranoia van kunnen raken ;-)

melvinbloodyhand zei

ik ben ook weer eens wat meer gaan bloggen, en heb het adres wat korter gemaakt nu

http://melvinbloodyhand.blogspot.com, als je wil kun je link veranderen.

Ik zal ook proberen wekelijks een podcast online te zetten..