9.4.05

rosemary

tijd om te koken! ok, gaan we weer. we eten hier thuis nogal eens kip, en we hebben allerhande kruiderijen in eigen tuin, dus toen heb ik dit bedacht. snijdt kipfilet in stukken, en rijg ze aan takjes rozemarijn. die zijn nogal houterig, en dus niet altijd geschikt om op te eten, maar ze zijn bij uitstek goed om spiesjes van te maken. ondertussen geven die dingen heel smaak af aan de kip, dus da's alleen maar mooi. vervolgens leg je de spiesjes een uurtje in een marinade van citroensap en -rasp, olijfolie en veel knoflook. je kunt ze dan bakken in een pan, grillpan, onder een grill leggen of op een barbeque - vooral die laatste is natuurlijk heerlijk, maar is het nog te koud voor helaas.

ondertussen kook je wat pasta, en als die beetgaar is roer je er een flinke klodder pesto door (niet zuinig zijn!). dan nog sla erbij - rucola, wat noten of pitten van teen of tander, een paar sinaasappelpartjes, wat baby spinazie; je kent het wel - en meer is niet nodig voor een echt heerlijke maaltijd. of toch wel: een flesje witte wijn erbij maakt het nog beter.

Geen opmerkingen: