22.2.06

snelle pasta

stel je hebt geen in om lang in de keuken te staan. dan kijk je in de koelkast, je ziet wat kipfilet staan. dan kook je wat penne, bakt reepjes kipfilet in mengsel van boter en olie (altijd boter bij kipfilet gebruiken, anders blijft het wat flauw). dan snijdt je 2 a 3 teentjes knoflook in dunne plakjes en doet die erbij. je raspt de schil van een citroen en doet het raspsel samen met het sap van die citroen bij de kip. flink wat zout en peper erbij. de gare penne er doorheen scheppen en afmaken met een flinke klont boter en handje gesneden peterselie. verse oregano / marjolein mag ook. misschien niet origineel ofzo, maar het is potdomme erg lekker, gezond en ook nog eens heel snel klaar. mooi toch?

muziektip: machinefabriek - manchester. mooi en licht, met een serieuze ondertoon van rood fruit.

3 opmerkingen:

willem zei

Kijk, hier hou ik van. Ga ik snel proberen. (is dat niet wat veel, sap van een hele citroen? al zal de boter het wat verzachten gok ik.

van de week (uit een kookboek) het volgende snelle bijgerecht gemaakt, van dezelfde snit. 60g boter, 2 flinke tenen knoflook fijn gesneden hier een minuutje in, sap van limoen en een halve theelepel bruine suiker erbij, in dunne plakjes gesneden winterwortel en 150g sugar snaps/peultjes erin, 3-4 minuten laten koken en klaar)

bas zei

sap is inderdaad naar smaak, hoewel boter en citroensap samen een heerlijke saus maakt.

jouw recept klinkt erg goed, ga ik zeker proberen.

willem zei

Geweldig in combinatie met een salade die je eerder beschreef: met mango en verkruimelde bloedworst...