22.3.07

pasta, venkel, chorizo, tomaat

en meer heb je dus echt niet nodig. heel simpel: bak op een zacht vuurtje blokjes chorizo (reken op 50-75 gram per persoon) uit in een anti-aanbakpan (heb je geen extra vet/olie nodig; gebruik anders wat drupjes olijfolie), zet het vuur half hoog, doe er de dun gesneden venkelknol bij en laat vijf minuutjes bakken. roer er een of twee blikken tomatenblokjes (afhankelijk voor hoeveel mensen je kookt; 1 blik is genoeg voor 250 gram pasta en 2 a 3 personen) door en laat een kwartiertje sudderen. pasta koken, saus erdoor mengen: eten. eventueel op smaak brengen met wat zout, peper, tabasco (0f een rood pepertje mee laten sudderen) en wellicht wat worchestershiresauce, maar echt nodig is dat niet: de combinatie venkel-tomaat-chorizo is al smaakvol en aromatisch genoeg van zichzelf. en venkel is ook nog eens goed voor rustige darmpjes dus bryn - die het via mama binnen krijgt - wordt er ook blij van.

3 opmerkingen:

Joris zei

erg geslaagd trouwens. ga ik zeker binnenkort nog eens maken.

Martijn zei

Venkel, je moet er van houden...

Willi zei

In plaats van venkel kun je ook paprika gebruiken.
Maakt het wat lekkerder wat mij betreft, maar ja ik hou dan ook niet van venkel