30.6.05

tom cruise is

een gevaarlijke, arrogante, domme man. ik zal de eerste zijn om te bevestigen dat psychiatrie nog niet zo hele lang geleden een slecht onderbouwde wetenschap was, met veel excessen in de praktijk. de laatste jaren is er echter op het gebied van de biologische psychiatrie enorm veel vooruitgang geboekt, met zeer aansprekende resultaten op allerhande gebieden (let wel, ik propageer hier niet alleen een biologische benadering van psychiatrische problematiek - een juiste behandeling trekt zich niets aan van biologische en psychologische grenzen).

maar als je de man hoort praten over psychiatrie, wat hij vervolgens een pseudo-wetenschap noemt, is het duidelijk dat de man zelf ook psychotisch is (zie ook zijn scientology-fanatisme). hij zeikt actrice brooke shields af omdat ze, om uit een zware postnatale depressie te komen, een anti-depressivum gebruikte. hij noemt haar een drugsverheerlijkster.

als de interviewer bij cnn hem hier vragen over stelt, komt de narcist in cruise volledig naar buiten: "you don't know the history of psychiatry. i do." vervolgens wordt het nog erger, als de interviewer een weerwoord geeft op cruise's tirade tegen ritalin: ""matt, matt, you don't even -- you're glib. you don't even know what ritalin is. if you start talking about chemical imbalance, you have to evaluate and read the research papers on how they came up with these theories, matt, ok. that's what i've done."

en reken maar dat hij het meent: zijn optreden was doorspekt met eng fanatisme, de man had bijna een bezeten blik in zijn ogen. mooie katie holmes doet hem duidelijk geen goed. katie, denk aan je gezondheid en maak dat je wegkomt!

3 opmerkingen:

Ludo zei

was scientology niet een religie die geloofde dat de mens van aliens afstamt ofzo?

Anoniem zei

jij pleegt plagiaat, de links en het commentaar erop
http://www.stereogum.com/archives/001585.html
who is sick?

bas zei

sorry masimo, ik zal voortaan voordat ik een onderwerp behandel het hele internet afstruinen op schrijfsels die al zeggen wat ik wil zeggen. wat heet, wellicht moet ik maar stoppen met schrijven, want alle letters worden al door anderen gebruikt. plagiaat! hier met die schandpaal!