14.2.05

gezond

omdat martijn er een tijdje geleden om vroeg, hier een lichter gerecht met groente en vis. nu ben ik niet zo'n viskenner en -eter, maar een goed gebakken of gegrilde zalmfilet gaat er ook bij mij best in.

gegrilde zalm met warme groentesalade en kruidencouscous (2 personen)
2 zalmfilets
200 gram couscous (snelkook)
wortels, venkel, knolselderij, boontjes, diepvrieserwtjes (zoveel als je wilt en je kan natuurlijk elke andere groente nemen)
citroen
olijfolie
knoflook
mosterd
1 schepje suiker of honing
witte wijnazijn
verse zachte kruiden als basilicum, peterselie, munt, koriander
bouillonblokje
peper en zout

kook de groenten beetgaar. let op: worteltjes hebben langer nodig dan boontjes of erwtjes, dus even op gevoel doen. maak ondertussen een dressing van enkele scheuten olijfolie, een scheut wijnazijn, een schepje mosterd, de suiker of honing, het teentje knoflook (half teentje raspen en dat is dan meer dan genoeg) en flink wat peper en zout, en meng deze met beetgare, nog hete groente (dan trekt de dressing er beter in).

couscous wellen in bouillon (van blokje) en na een paar minuten mengen met de verse kruiden die je net hebt kleingesneden. afmaken met olijfolie en citroensap naar smaak, evenals peper en zout.

ondertussen de zalmfilets inwrijven met olijfolie en bestrooien met peper en zout (en eventueel wat viskruiden, vind ik zelf altijd wel lekker), en in een matig hete grillpan (of een koekenpan) 3 minuten aan elke kant bakken.

bij het serveren nog wat citroensap over het geheel sprenkelen en klaar!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

gegroet,

de zalm geurt goed, maar de site oogt nog beter. Mijn complimenten!

Martijn zei

Ik ga het nog een keer proberen, maar dan zonder de worteltjes (het is niet alleen dat ik ze niet lekker vind, ik heb er ook echt iets tegen)