21.2.05

cassandra gemini

natuurlijk vind ik de rest van frances the mute ook waanzinnig, maar het jamgedeelte van afsluiter 'cassandra gemini' vind ik niets minder dan geniaal. waarschijnlijk omdat the mars volta daar precies doet wat ik met mijn vroegere band muad'dib ook heb getracht (nooit gehaald natuurlijk, op een enkel moment na): subliem samenspel, psychedelisch gejam, sfeer vóór techniek, eindeloos doorgaan. mijn ultieme muzikale hemel.

8 opmerkingen:

Manic Inventor zei

spijtig vind ik het dan weer dat ze zo lullig liggen te zeiken over het lekken van hun plaat op internet. en dan vervolgens beweren dat we er niet naar mogen luisteren "omdat de kwaliteit shit is". ja natuurlijk is de kwaliteit shit als je hem download aan 128kbps. maar ze zouden toch moeten weten dat hun echte fans zullen de cd wel braafjes kopen en braafjes naar hun waarschijnlijk obsceen dure concert gaan komen, dus ze moeten zich alvast niet over de centen zorgen maken. voor mij (geen fan en zelfs een beetje een hater) is het internet de enige manier om een beslissing te nemen over het al dan niet aanschaffen van die plaat.

het valt bovendien ook altijd op dat het reeds succesvolle en/of tonnen geld verdienende artiesten zijn die zitten te zeuren over het opduiken van hun promo's op het internet. of zijn amerikanen vandaag per definitie zeikers geworden? alsof ze de enige groep zijn die daar last van heeft. flauw hoor voor mannen met zo'n stoere tattoo's en teksten.

en zo'n walgelijke muziek, maar dat laatste is geheel een kwestie van smaak natuurlijk :-)

bas zei

inderdaad heb ik hem al gekocht, en het moet gezegd: een wereld van verschil met de mp3 versie. dat zij zich er kwaad over maken dat het ding gelekt is, ach, dat is inderdaad flauw. in ons tijdperk is dat de realiteit, dat moet je accepteren. aangezien the mars volta alleen maar fans of haters heeft wordt het ding toch wel gekocht. er zullen maar weinigen de plaat middelmatig vinden en dientengevolge de plaat alleen maar downloaden.

of hun concerten duur zijn weet ik niet, die zijn uitverkocht voordat je een titel van een mars volta nummer kunt uitspreken. in ieder geval kan ik begrijpen dat hele volksstammen het een walgelijke band vinden. neemt niet weg dat ik sinds hun eerste ep al fan ben. daarom: frances the mute is geniaal.

O. L. Muñoz Cremers zei

Ik zal het binnenkort toch een keer checken want dat verhaal op KM roept een beeld van zo over-de-top lelijke prog...dat moet haast goed zijn. ;)

bas zei

maar check hem dan niet met slechte bitrate, het maakt echt verschil. als ik hem moet rippen op 256 hoor ik het wel.

Anoniem zei

256,256? VBR Ja! ;-)

O. L. Muñoz Cremers zei

Is goed (ik kan immers weer bij je SLSK folder) als je dat wil doen voor la causa. Ik zal met open visier luisteren.

bas zei

is beschikbaar! ben benieuwd wat je er van vindt, omar.

O. L. Muñoz Cremers zei

okdiedokie (een band met een naamgenoot moet toch gecheckt worden ;)