23.1.05

spinazie

twee keer pasta met spinazie en spekjes, allebei snel en heel lekker.

versie 1:
- bak spekjes uit in een klein beetje olijfolie
- voeg 2 teentjes knoflook in dunne plakjes toe
- bakje champignons toevoegen, ook weer in plakjes
- spinazie a la creme toevoegen en in de pan laten ontdooien
- pasta al dente koken
- saus afmaken met pakje boursin (of gelijksoortige roomkaas)
- mengen met de pasta
- veel zwarte peper en nootmuskaat
- eten!

versie 2:
- bak spekjes uit in een klein beetje olijfolie
- voeg 2 teentjes knoflook in dunne plakjes toe
- pasta al dente koken
- handvol kerstomaatjes toevoegen (eventueel gehalveerd)
- zak verse spinazie toevoegen en 1 minuutje omscheppen
- saus afmaken met pakje boursin (of gelijksoortige roomkaas)
- mengen met de pasta
- veel zwarte peper en nootmuskaat
- verse basilicum
- eten!

recepten lijken veel op elkaar maar smaken heel anders. en allebei heel snel en makkelijk te maken, wat wil je nog meer?

on a sidenote: steve albini over eten. (via stereo)

dienstmededeling: laptop gaat morgen in reparatie voor 5 tot 10 werkdagen (batterijproblemen) dus voorlopig even weinig tot geen updates.

3 opmerkingen:

Martijn zei

Klinkt wel goed allemaal, maar ik probeer wat af te vallen (98 kg :( )dus laat ik de spekjes en spinazie à la creme en het pakje roomkaas even voor wat ze zijn.

Heb je niet iets met vis en veel groenten? ;)

bas zei

ik zal eens iets gaan bedenken!

Joris zei

gisteren versie 1 geprobeerd. veelbelovend. moet nog een beetje rommelen met de hoeveelheden want net iets te room(kaaser)ig (misschien 'gewone' diepvries spinazie gebruiken ipv a la cream). maar goed, aardige variatie op m'n:
a) pasta met (gewone diepvries) spinazie en magor en een handje cashewnoten en
b) pasta met spekjes, champignons, creme fraiche en geraspte gewone kaas (en veel peper)