11.11.05

metro

elke week in de trein naar utrecht, en daarom zeeën van tijd om door spits en metro te laten invullen. de eerste is van een oppervlakkigheid die er slaapdronken nog wel in gaat, de tweede is schrikbarend gericht op de nieuwe flinksheid. dat is vooral te zien in de ingezonden brieven rubriek, waar de ene steunbetuiging aan pastors na de andere komt, en waar elke mogelijkheid wordt aangegrepen om te verkondigen dat groen links opgedoekt moet worden.

ergst is echter columniste ebru umar die nu van gogh's plaats mag bezetten in de metro - de plek die een jaar lang ongeschreven is gebleven. maar behalve dat ze alleen maar op de bekende nieuwflinkse manier om zich heen schopt en heel boos loopt te zijn, kan ze ook nog niet eens schrijven. haar stijl is zo aantrekkelijk als een botsauto, haar gemakzucht is treurig in het kwadraat, en verder meent ze ook al haar krachtige uitspraken met HOOFDLETTERS of vet gedrukte tekens te moeten schrijven. het doet allemaal zeer amateuristisch aan en is daardoor nauwelijks serieus te nemen, alleen ben ik bang dat al die ingezonden-brieven-schrijvers-van-de-metro dat wel gaan doen en haar vervolgens op een kilometers hoog voetstuk gaan plaatsen.

voorspelling: binnenkort een lekker kwartetje van eerdmans, pastors, wilders en umar. misschien kan peter r. de vries ook aan nog aanschuiven.

4 opmerkingen:

Martijn zei

Zie je toch het verschil tussen de meester en zijn volgelingen. Van Gogh was weliswaar een plaat die bleef hangen, maar hij kon wel schrijven, zowel in de zin dat het goed geschreven was als dat de argumentatie behoorlijk was opgebouwd.

Amar faalt op beide punten. Zo denkt ze in haar laatste column dat artikel 1 van de Grondwet over godsdienstvrijheid gaat en dat je met een beroep erop geen belasting zou hoeven te betalen. Het is artikel 6 en daarin staat duidelijk "Ieder heeft het recht zijn godsdienst of levensovertuiging, individueel of in gemeenschap met anderen, vrij te belijden, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet."

Martijn zei

Wacht, ik ga ook een ingezonden brief naar de Metro schrijven, op een lekker zuur toontje. Kijken wat ze er mee doen.

bas zei

Van Gogh was weliswaar een plaat die bleef hangen, maar hij kon wel schrijven, zowel in de zin dat het goed geschreven was als dat de argumentatie behoorlijk was opgebouwd.

precies!

Wacht, ik ga ook een ingezonden brief naar de Metro schrijven, op een lekker zuur toontje. Kijken wat ze er mee doen.

en, heb je al geschreven? al een reactie?

Martijn zei

Nee, vond het te laat. Ik dacht: "wacht wel op de nieuwe column." Maar die van afgelopen vrijdag kon ik werkelijk geen touw aan vastknopen, dus kon ik ook geen fouten vinden.